Kjør Me Ved | Studiemateriell
15376
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15376,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

STUDIEMATERIELL

Vårt studiemateriell er utviklet på en slik måte at det kan brukes både i klasserommet, i trafikkopplæringen, men også individuelt på mobil eller nettbrett.

Vi anbefaler at hovedfilmen «Kjør me ved» vises først. Denne filmen gir ett innblikk i den lokale kjørekulturen i Kvinesdal og danner også grunnlaget for de andre filmene. Disse er laget som portrettintervju og går mer i dybden på utvalgte tema – som de unge selv berører i hovedfilmen.

Alle filmene avsluttes med et spørsmål som kan diskuteres i mindre grupper (gjerne 3-4 stk). Vi anbefaler å se en og en film for så å diskutere. Reflekter og diskuter disse spørsmålene med utgangspunkt i egne erfaringer og meninger. Flere spørsmål finnes under «refleksjon».

Utviklingen av studiematerialet har vært en tett samarbeidsprosess mellom fagfolk og ungdommer som kjenner kjørekulturen.

Ungdommene har – basert på egne erfaringer – selv kommet med idé og rammer for studiemateriell. Det skulle være filmbasert, uten manus og uten alt for mye tekst. Det skulle være ekte og basert på de ulike stemmene i miljøet. Det skulle gjenspeile kjøreglede, råning og spinning. Rett og slett fordi at mye tekst, fort kan bli kjedelig. Ungdommene har – gitt uttrykk for viktigheten av film og det visuelle – fordi det bidrar til å komme i kontakt med egne tanker og følelser.

Promo

– Kjør me ved –

Daniel Risøen

– Kå e din bukket list? –

Torje Risøen

– Kå e dine valg på veien? –

Anne Beth Mål Artnzen

– Kå e vitsen me fyllekjøring? –

Thorvald Willumsen

– Våge du å sei ifrå? –